- فیزیوتراپی,انجمن فیزیوتراپی,انجمن فیزیوتراپی استانهای خراسان - http://www.khpta.com -

مصاحبه با دکتر حسین نگهبان درخبرگزاری ایرنا

Print Friendly [1]

یک متخصص: ۸۰ درصد مبتلایان به دیسک کمر نیازی به جراحی ندارند

مشهد – ایرنا – دانشیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: جراحی برای ۸۰ درصد مبتلایان به دیسک کمر لازم نیست و این بیماران با درمانهای دارویی، فیزیوتراپی و استراحت بهبود می یابند.

دکتر حسین نگهبان سیوکی روز یکشنبه درگفت و گو با خبرنگار ایرنا تنها ۱۰ تا ۲۰ درصد بیماریهای دیسک کمر را نیازمند جراحی ذکر و بیان کرد: جراحی کمر در کشور ما رایج است زیرا مردم به دنبال درمانهای سهل و زود نتیجه هستند.

وی ادامه داد: اگر دیسک کمر بعد از شش هفته استراحت و فیزیوتراپی بهبود نیابد، با بی اختیاری ادراری، اختلالات حرکتی و حسی و همچنین درد غیرقابل تحمل همراه باشد در آن صورت جراحی برای بیمار توصیه می شود.

این متخصص فیزیوتراپی عوارض عملهای جراحی را به غیر از صرف هزینه های بسیار شامل اختلالات حسی و حرکتی و از کارافتادگی بخاطر جراحی و مشکلات ناشی از آن عنوان کرد.

وی گفت: شیوع فتق دیسک کمری در کسانی که فعالیتهای طولانی مدت پشت صندلی داشته و یا رانندگی می کنند بیشتر مشاهده می شود.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: کمردرد دومین علت شایع و رایج مراجعه بیماران به درمانگاهها و مطب پزشکان بعد از بیماری سرماخوردگی است.

وی ادامه داد: علت ۲۰ درصد کمردردها دیسک کمر است و مابقی به علت مشکلات عضلانی و اسکلتی، کشیدگی عضلانی، اسپاسمهای عضلانی، اختلالات و عملکردها در ناحیه لگنی و ناحیه مفصلی بوجود می آید.

معاون آموزشی دانشکده پیراپزشکی مشهد در ادامه گفت: شیوع کمردرد در زنان و مردان یکسان است اما مردان به دلیل فعالیتهای ویژه شغلی و برداشتن بار سنگین بیشتر به این بیماری مبتلا می شوند.

کمردرد مشکل و شکایت شایعی است که بسیاری از افراد در طول زندگی با آن روبرو می شوند. آمار نشان می دهد ۸۰ درصد افراد در دوران زندگی خود حداقل یک مرتبه به علت کمردرد به پزشک مراجعه کرده اند.